Geschiedenis van vishandel Frijters

Geschiedenis van visboer Frijters,
 
Anno 1990 zijn wij met een omgebouwde alpenkreuzer een haringkraam begonnen. Iedereen verklaarde ons voor gek om op het slotplein te gaan staan, maar hebben het toch uitgeprobeerd.
 
Het eerste jaar liep rustig aan, want iedereen moest toch wel even proeven hoe de haring was. Het tweede seizoen werd het gelijk heel druk en iedereen was zeer tevreden.

Omdat deze standplaats alleen voor een seizoen was, moesten we er wel 's winters bijklussen. Dus werkte mijn vrouw en ik 's winters bij Mister Cocker op de Oosterhof.

Na twee seizoenen gedraaid te hebben vroegen de klanten vaak ook naar andere vissoorten.
Eigenlijk hadden we het ook wel in ons hoofd om helemaal voor ons zelf te beginnen. Dus probeerde we met een grotere verkoopwagen te gaan staan op het Slotplein.
 
Na alle vergunningen aan te vragen, mochten we drie dagen op het Slotplein en twee dagen in Schollevaar staan.

In Schollevaar kregen we het niet van de grond dus zijn we andere locaties uit gaan proberen.
 
Dit werd dinsdag op de Wingerd, woensdag en vrijdag in Capelle West en donderdag en zaterdag op het Slotplein.
Nu konden we het hele jaar staan met allerlei soorten vis. Ondertussen heb ik in Katwijk nog mijn vis vakdiploma gehaald. Onze vis betrekken we van de afslag en andere verschillende visleveranciers.
In de zomer tijdens het haringseizoen hebben we het erg druk en dan staat de hele familie klaar. Dit is vaak de gezelligste tijd. Vandaag de dag staan we nog steeds met dezelfde viskraam en willen we niet groter worden, omdat we dit allemaal zelf kunnen doen.
Heeft u een keer trek in lekkere vers gebakken vis of andere vissoorten komt u dan eens langs bij Viskraam Frijters.
Tot ziens

Copyright © VISHANDEL FRIJTERS 2012